Siyaset

AK Parti'de 'değişim' startı veriliyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından beklenen değişim tartışmalarının merkezinde bulunan kongre için start verecek.

3 Eylül 2024 Saat: 10:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 52 kez okunmuştur

AK Partide değişim startı veriliyor!
AK Parti'de 'değişim' startı veriliyor!

AK Parti’nin MKYK toplantısı bugün Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleşecek. Toplantıda Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre hazırlıklarıyla ilgili yapacağı sunumda, bu sürece ilişkin yürütülecek takvimi sunacak. Planlanan kongre takvimine göre, eylül ayının son haftası ya da ekim ayının başında mahalle ve köylerde delege seçimleri olacak. Kasım başında nüfusu 5 binin üzerindeki beldeler ve ilçelerin kongreleri yapılacak. Yeni yılın başında il kongrelerinin yapılması planlanırken, 8. Olağan Büyük Kongre’nin ise mayıs ayında olacağı dile getiriliyor.

YÜZDE 60’LIK DEĞİŞİM

AK Parti kulislerinde, Büyük Kongre’de Erdoğan’ın yönetimde yüzde 60’tan fazla bir değişim yapacağı ifade ediliyor. Erdoğan’ın A Takımı olan MYK’da birçok genel başkan yardımcısını değiştirebileceği, yerlerine ise güçlü siyasi söylemleriyle ön plana çıkan ve yeni parti politikası üretmede daha etkili ve aktif görev alabilecek isimlere görev verebileceği aktarılıyor. Yine, kongrede İstanbul ve Ankara’nın da aralarında olduğu bazı önemli şehirlerde, il başkanları ve teşkilatlarının değişebileceği de belirtiliyor. Erdoğan’ın bu sürece ilişkin adımlarını, acele etmeden, kapsamlı ve ince eleyip sık dokuyarak atacağı aktarılıyor.

GÜLPINAR AK PARTİ’YE KATILABİLİR

AK Parti’den istifa ederek katıldığı Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar dün partisinden ayrıldığını açıkladı. Bağımsız olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüteceğini söyleyen Gülpınar’ın AK Parti’nin 14 Ağustos’taki kuruluş yıldönümü programında yeniden AK Parti’ye katılacağı iddia edilmiş ancak bu yönde bir gelişme yaşanmamıştı. Gülpınar’ın bir süre bağımsız kalacağı ifade ediliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑