Körfez Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Erkan Uygun “ SS İlim Tepe Konut Yapı Kooperatifi yönetiminde, Şener Söğüt’ün kendine yakın isimleri yönetime atadığını söyleyerek bu isimlere 3’er bin lira huzur hakkı verilerek kıyak yapıldığını “ belirtti.
Körfez Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Erkan Uygun yaptığı açıklamada “ SS İlim Tepe Konut Yapı Kooperatifi yönetiminde, Şener Söğüt’ün kendine yakın isimleri yönetime atadığını söyleyerek bu isimlere 3’er bin lira huzur hakkı verildiğini “ belirtti. Geçmişte de bir çok kez gündeme gelen kooperatif üzerinden başkan Şener Söğüt’e sorular yönelten CHP’li Uygun yaptığı açıklama “ Sayın Şener Söğüt, SS İlim Tepe Konut Yapı Kooperatifi'nin büyük hissedarı Körfez Belediyesi'dir. 28.05.2019 tarihinde sizin de katılımınızla genel kurul toplantısı yapıldı. Yapılan genel kurulda, tutanaklarda “Kooperatifin amacı hasıl olduğu ve herhangi bir üyesi bulunmadığından işlevini yitirdiği beyan edilmiş “ dedi.
3 Bin Liralık Kıyak İçin Oylama Yapıldı ?
Konuşmalarına devam eden Meclis Üyesi Uygun “ Sadece Hukuk Kurulu'nun görev yapması gerekirken, kooperatifle ilgisi olmayan ve Körfez Belediyesi'nden de maaş alan belediye çalışanlarından 3 kişi Yönetim Kurulu Asil, 2 kişi Denetim Kurulu Asil olmak üzere toplam 5 kişilik kurullar oluşturuldu ve kurul üyelerinin her birine aylık 3000 TL Huzur Hakkı vermek için oylama yapılığını belirterek “ Bu oylamaya Genel Kurul'a katılan bazı üyeler, “Kooperatifin amacı hasıl olduğu ve herhangi bir üyesi bulunmadığından işlevini yitirdiği, huzur hakkı ödenmesinin vicdani olmadığı” yönünde itiraz etmesine rağmen, siz bu durumu vicdani bularak “Evet” oyu verdiniz ve oylama 6 ret oya karşı 7 kabul oyuyla kabul edildiğini” vurguladı.
Söz konusu kooperatif yönetimine, Şener Söğüt’ün kendine yakın isimleri atayarak huzur hakkı adı altında bu isimlere aylık 3 bin lira verilmesini eleştiren ve konuyla ilgili soru önergesi veren Erkan Uygun yanıtlanmak başkan Söğüt’e şu soruları yöneltti:
1. Tasfiye sürecine gidilme kararı alınan kooperatifin 20 yıl olan süresini neden 25 yıla çıkardınız?
2. Tasfiye sürecinde kendi beyanınızla belirttiğiniz: “Sadece bir mahkeme dosyası var” söyleminiz mevcut. Diğer tüm dava dosyaları çözüldü de neden son dava dosyasını çözemediniz? Bu davanın konusunun ne olduğunu açıklamanızı bekliyoruz.
3. Diğer davalar anlaşma yoluyla çözülürken tek kalan davayı çözmeme nedeniniz; 3 yıllığına seçilen ve bahsi geçen yönetim ve denetim kurulu üyelerinin huzur haklarını almalarına devam etmesini mi istemenizdir? Açıklama bekliyoruz.
4. Yapılan genel kurulda, huzur hakkı alınmasının vicdani olmadığını belirten 6 kişiyi niçin ve neden yok saydınız?
5. Bahsi geçen bu kişilere ödenen tutar, aylık 15 000 TL yıllık ise 180 000 TL’dir. Bu rakamın ödenmesinde belirleyici olan “Evet” oyunu verdiniz. Vicdanınız rahat mıdır?
6. 04. 02.2020 tarihinde yapılan genel kurulda, 28.05.2019 tarihinde yapılan olağan genel kurulda seçilen Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’na seçilen ve İlimtepe Yapı Kooperatifi üyesi olmayan ve aynı zamanda Belediye çalışanı olan bu kişileri “Tasfiye Kurulu” olarak tekrardan neden seçtiniz?
7. Hukuk Kurulu’nun başına hangi avukat meclis üyenizi seçtiniz? Ona ödenen ücret nedir?