Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün Kocaeli’de bir ilke imza atarak fabrika atıklarının sanat eserlerine dönüştüğü Sıfır Atık Tema Parkı açılış için gün sayıyor.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Seferberliği”ne Başiskele Belediyesi yaptığı yeni projelerle destek olmaya devam ediyor. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan sıfır atık, geri dönüşüm ve kazanım projeleri kapsamında Yeşilkent Mahallesi’nde kurulan Sıfır Atık Tema Parkı’nda hummalı çalışmalar devam ediyor.
Başkan M. Yasin Özlü’nün de yakından takip ettiği çalışmalar Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol’un danışmanlığında Başiskele Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kütahya Porselen, Korkmaz Mutfak Eşyaları San. Tic. A.Ş, Akcoat, Uludağ, Exitcom Recycling, Koçtaç, Uşak Seramik, Marshall gibi firmaların iş birliğiyle devam ediyor. Açılış için gün sayan Kocaeli’nin ilk Sıfır Atık Tema Parkı’nda plastik, ahşap, lastik, metal, cam, seramik gibi geri dönüşebilen malzemelerden yapılan eserler parktaki yerini aldı.
FABRİKA ATIKLARININ KULLANILDIĞI TÜRKİYE’DEKİ İLK PARK
Fabrika ve firma atıklarının da yoğun olarak kullanıldığı Başiskele Sıfır Atık Parkı, bu özelliği ile Türkiye’de ilk olma özelliği de taşıyor. Akcoat, Kütahya Porselen, Uludağ, Koçtaş, Exitcom Recycling gibi firmaların atıkları ilk kez bu parkta sanat eserlerine dönüşüyor. Hurda traktörden eski at arabalarına kadar birçok kullanılmayan araçların da yer aldığı parkta Korkmaz Mutfak Eşyaları firmasının metal atıklarından yapılan bir de Geri Dönüşüm Anıtı yapıldı.
BAŞİSKELE’DE SIFIR ATIK FARKINDALIĞI OLUŞUYOR
Seramik, cam, plastik, metal, ahşap, araba lastiği ve geri dönüşebilen her türlü atık malzeme atölye çalışmalarıyla yeniden bu parkta hayat buluyor.
Toplamda 2 bin 900m²’lik alanda kurulan park, her biri altıgen şeklinde 108m²’lik 7 bölümden oluşuyor. Parkta çocukların, gençlerin ve her yaştan insanların atölye çalışması yaparak hem sıfır atık bilinci kazanacağı hem de keyifli vakit geçireceği bir bölüm daha yer alıyor.